VIDEO Verlamd jongetje zet eerste stappen onder gejuich van klasgenootjes

Print
VIDEO Verlamd jongetje zet eerste stappen onder gejuich van klasgenootjes

Afbeelding: AD

Wonderen lijken soms echt te bestaan. Het Braziliaanse jongetje David Matos de Souza leek veroordeeld tot een leven in een rolstoel. Maar onlangs lukte het hem op school zijn eerste stapjes te zetten. Davids bijzondere prestatie is vastgelegd op video. Daarop is te zien en horen hoe zijn klasgenoten hem enthousiast toejuichen.

Het 6-jarige jongetje lijdt aan polio, een virusziekte waarbij in zeldzame gevallen ook spieren verlammen. Volgens artsen zou hij nooit meer kunnen lopen. Maar sinds kort krijgt het ventje fysiotherapie en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. 

Ik heb me kapot gehuild. Nooit dacht ik dat dit op school zou gebeuren

Knuffel
Tot grote verbazing van zijn klasgenoten laat David een paar pasjes zien. Een leerkracht legt het bijzondere moment op video vast en publiceerde het afgelopen week. Zijn medeleerlingen juichen hem enthousiast toe terwijl David bij elke schoolbank die hij tegenkomt even ondersteuning zoekt. 'David, David, David!', klinkt het op de achtergrond bemoedigend. Nadat hij de muur heeft bereikt, draait hij om en stapt recht in de armen van zijn lerares. Als beloning krijgt het kind een dikke knuffel. 

Zijn moeder raakt emotioneel wanneer ze de beelden ziet. ,,Ik heb me  kapot gehuild. Nooit dacht ik dat dit op school zou gebeuren. Het gevoel is onbeschrijfelijk.'' Ze heeft nog een boodschap voor moeders die in dezelfde situatie zitten. ,,Geef je kinderen nooit op.''