Volksdansen

© Archief Media Groep Limburg

Wat jarenlang door de plaatselijke bewoners gewoon 'De Keet' werd genoemd, wordt nu, als volwaardig gemeenschapshuis, onder een nieuwe naam feestelijk geopend. En feest betekent ook dans.

Peter de Vreede

Wie weet de naam en plaats van deze accommodatie, hoe heet de optredende volksdansgroep, en wie helpt ons aan de namen van de dansers en toeschouwers op deze foto uit april 1986?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Dag Peter,De foto is genomen in wat destijds DE KEET heette in Illikhoven.Ik was de leidster van de volksdansgroep, de groep had geen naam.De man in de groep heet meen ik Charles. Links daarnaast sta ik, José Van Havere de leidster. Daarna Tilla Creemers (die nu bij mij op zitdansen zit in Vastrada), dan Marleen?Links vooraan Mia? dan Greet Heutmeekers, Miny? dan? dan? dan Annelies en rechts naast Charles Annie (maar dat weet ik niet zeker)Illikhoven is/was destijds een hechte gemeenschap, het was een fijne groep, een mooie tijd.Met groet,José Van Havere-Habets uit Nieuwstadt.

Aanvulling:Via via heb ik nog wat namen achterhaald. Met de klok mee vanaf Sjarel Pistorius de beheerder van de keet: Annie Jacobs, Annelies Jaspers, Paula Ratcliffe, ?, met de wespentaille is Miny Tummers, Greet Heutmeekers, met halsketting is Mia Tummers,Boven het hoofd van Mia Timmers zie je ene Marleen, Tilla Creemers (die nu bij mij op zitdansen is in Vastrada) en tot slot Mia Pistorius.Netty Janssen, de zus van Annie Jacobs was ook, lid van de groep. Óf ze is het vraagteken óf ze danst naast Mia Timmers en is niet zichtbaar.Nu denk ik dat ik er gewoon niet bij was, ik was wel de leidster van de groep van 1982 (?) tot 1990. Ik was er wel vaker niet bij als er een feestje was en ze wilden optreden.José Van Havere-Habets

Deze foto is genomen in de Keet te Illickhoven.De dansende man heet Sjarel Pistorius (de enige man die danst met sjlips) en links ernaast Mia Pistorius-Houben. Beiden waren destijds beheerderspaar van de Keet.De dansende mevrouw links met kralen zou Netty Janssen kunnen zijn.Enkel andere namen zijn Annie Jacobs en Paula Retclif.De jonge vrouw beneden in beeld is Lianne Aerts-Pistorius en haar dochter Renate.Dit is de dochter van de beheerder.Gr.Jeanny Friedrichs.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee