Afgrijselijk: jongen (14) vermoordt zijn moeder en broertje in hun slaap

Print
Afgrijselijk: jongen (14) vermoordt zijn moeder en broertje in hun slaap

Afbeelding: Youtube

Een absoluut horrorverhaal in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Afgelopen woensdag vermoordde tiener Jacob Remaley zijn bloedeigen moeder en broertje terwijl ze lagen te slapen. Zijn vader, die op dat moment aan het werk was, schoof hij de gruweldaad in de schoenen.

Toen Remaley woensdag het alarmnummer 911 belde, ging er een siddering door de centrale. De telefoniste kreeg een jonge knul aan de lijn, die vertelde dat zijn moeder Dana en broertje Caleb dood waren. Zijn vader David was - zo vertelde hij - verantwoordelijk voor de moordpartij. 

IJskoud
De waarheid bleek nog gruwelijker dan Remaley aan de telefoon vertelde. Want niet de vader, maar de 14-jarige Jacob zat achter het misdrijf. Politieagent Stephen Limani verklaarde daags na de tragedie dat Remaley de moorden had bekend. Hij wachtte tot zijn vader 's avonds vertrok naar zijn werk, waarna hij een ongeladen pistool pakte dat bovenop de koelkast lag. Hij deed er patronen in, liep naar boven en schoot zijn moeder en broertje dood in hun bed. Volgens Limani was Remaley ook voornemens zijn vader om het leven te brengen.

Psychische evaluatie
Het motief blijft vooralsnog gissen. De politieagent stelde wel dat Remaley de laatste tijd moeilijk met zijn ouders kon opschieten. Met zijn broertje zou hij overigens een prima band hebben. Door de enorme omvang van het drama wordt Remaley berecht als een volwassenen. Er wordt hem twee keer moord ten laste gelegd. Voordat hij voor de rechter verschijnt moet hij een uitgebreide psychische evaluatie ondergaan.