Caissière pikte voor kwart miljoen euro uit kassa

Print
Caissière pikte voor kwart miljoen euro uit kassa

Afbeelding: AD

Een 48-jarige caissière uit Vaassen is er in geslaagd in ruim vijf jaar tijd meer dan een kwart miljoen uit de kassa's te stelen van de Plus-supermarkt in Heerde, waar zij werkte. De vrouw staat maandag voor de rechter in Zutphen, samen met haar vriend.

De vrouw en haar 43-jarige vriend leefden ogenschijnlijk goed van het geld dat zij wegnam. Behalve drugs kochten ze een auto, een nieuwe keuken, dure horloges en computers. 

Althans, haar vriend vooral. Hij staat terecht omdat hij van het geld mooie spullen kocht. De vrouw staat terecht voor het stelen van het geld en het in bezit hebben van diverse soorten drugs. 

Ze deed administratie én kassa. Daar heb ik nu spijt van als haren op mijn hoofd

Spijt
De vrouw wist de 254.000 euro bij elkaar te stelen in de periode van 1 januari 2009 tot 30 april 2014. De caissière, Ria B., werkte al meer dan 20 jaar voor de supermarkt, die voorheen een Edah-filiaal was. Ze was als hoofdcaissière verantwoordelijk voor administratie én kassa, legt de eigenaar Dick van den Hoven van de supermarkt uit. Dat gaf haar de kans haar gang te gaan. ,,Dat was al zo toen ik de supermarkt overnam en dat heb ik zo gelaten. Daar heb ik spijt van als haren op mijn hoofd. Nu hebben we dat anders geregeld,'' zegt de supermarktbaas die zich diep schaamt. ,,Dat dit zó lang heeft kunnen duren.''

Hoe de vrouw uiteindelijk tegen de lamp is gelopen, wil Van den Hoven zo vlak voor de rechtszaak niet zeggen. ,,Op een gegeven moment ontdek je dat er iets niet klopt. Toen hebben we eerst bedrijfsrecherche ingeschakeld. Ik heb uiteindelijk zelf aangifte gedaan tegen haar.''

De vrouw zit momenteel niet in hechtenis. Zowel zij als haar advocaat willen nu niks zeggen over de zaak.