'Max beste vervanger Rosberg, maar het wordt Alonso'

Print
'Max beste vervanger Rosberg, maar het wordt Alonso'

Afbeelding: afp

Voor Bernie Ecclestone is het antwoord op de vraag wie Nico Rosberg het beste kan vervangen bij Mercedes duidelijk: Max Verstappen. ,,Dat is het voor de hand liggende antwoord'', aldus de grote baas van de Formule 1.

Ecclestone denkt echter niet dat de negentienjarige Nederlander zomaar weg kan bij Red Bull. De 86-jarige Brit geeft Fernando Alonso de grootste kans om komend seizoen teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn.

De 35-jarige Spanjaard, wereldkampioen in 2005 en 2006, ligt vast bij McLaren. ,,Maar ze hebben daar een nieuw management. Misschien is hij er wel klaar mee en zijn ze bij McLaren ook klaar met hem'', zei Ecclestone vandaag tegen Reuters. Alonso en Hamilton reden in 2007 al een jaar samen bij McLaren. Ze haalden toen allebei 109 punten, één minder dan wereldkampioen Kimi Räikkönen.

Compleet verrast
Ecclestone werd vrijdag compleet verrast door de mededeling van de kersverse wereldkampioen Rosberg dat hij afscheid neemt. ,,Ik heb gisteren nog een etentje gehad met Mercedes-baas Toto Wolff, hij heeft er niets over losgelaten. Nico heeft meer tijd nodig om zijn geld uit te geven, denk ik.''

Op Twitter flirtte Max Verstappen vrijdag met Mercedes, maar de Limburgse coureur van Red Bull heeft nog geen ambitie om de opengevallen plek van Nico Rosberg over te nemen. "Ik ben blij waar ik nu zit", zei Verstappen voorafgaand aan het gala van de internationale autosportfederatie FIA op de rode loper.