PVV wil nu overal in de gemeenteraad

© ANP

Geert Wilders wil dat zijn PVV in ,,zo veel mogelijk gemeenten’’ meedoet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zegt hij zaterdag in het AD. Hij mikt daarbij op de kiezer die zich nu vaak tot lokale partijen wendt.

Redactie

,,De burgers zijn de huidige partijen zat. Lokale partijen delen ónze standpunten’’, aldus Wilders in de krant. ,,We zitten nu alleen in Almere en Den Haag. Ik wil in de haarvaten van de Nederlandse samenleving gaan zitten, in de gemeenten’’.

De oproep van de PVV-voorman aan zijn aanhangers om zich te melden als kandidaat-raadslid is een koerswijziging. ,,We bestaan tien jaar, we moeten een nieuwe stap zetten. Ik krijg vaak de vraag: waar is de PVV in mijn gemeente? Vooral rond die discussies over asielzoekerscentra.’’

Wel blijft de politicus bij zijn standpunt dat de PVV geen ledenpartij wordt: ,,Dat interesseert de mensen helemaal niet. Het is zo’n Haagse discussie.’’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee