Stephen Hawking in Italiaans ziekenhuis

© ANP

's Werelds bekendste astrofysicus Stephen Hawking is onverwacht in een ziekenhuis in Rome opgenomen. De 74-jarige wetenschapper is niet in levensgevaar, meldt de universiteitskliniek in de Italiaanse hoofdstad.

ANP

Hawking lijdt aan de neurologische ziekte ALS. Hij kan uitsluitend met een spraakcomputer communiceren en beweegt zich al tientallen jaren per rolstoel voort. Hij reist altijd met helpers en een verpleegkundige.

Hawking woonde afgelopen week in Rome een bijeenkomst van de pauselijke academie van wetenschappen bij, waarvan hij lid is. Hij sprak tevens met paus Franciscus. ,,God is overbodig. Voor het ontstaan van het universum hebben we geen god nodig", is een van zijn bekendste uitspraken. Daar staat tegenover dat niet kan worden bewezen dat God niet bestaat, aldus de wetenschapper.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee