Tragische beelden na vliegtuigcrash: “Alex! Angel! David! Waar is mijn bemanning?”

© ANP

Het ene aangrijpende verhaal na het andere bereikt ons na de vliegtuigcrash in Colombia van afgelopen dinsdag. Meer dan zeventig mensen kwamen om, onder wie een groot deel van de spelers van voetbalclub Chapecoense. Zes mensen hebben de crash overleefd: drie spelers, twee crewleden en een journalist. Eén van die crewleden werd gefilmd tijdens de reddingoperatie.

HBVL

De overlevende, een vliegtuigtechnieker, ging meteen na de crash op zoek naar zijn collega’s. Op de beelden is te zien hoe hij tevergeefs hun namen roept terwijl de hulpverleners hem proberen te kalmeren. De man werd naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn leven is volgens Colombiaanse media niet in gevaar. Hij heeft zijn leven te danken aan het volgen van de veiligheidsprocedure. “Ik heb de foetushouding aangenomen”, vertelde hij aan een journalist van El Colombiano.

Het vliegtuig zou zijn neergestort door een brandstoftekort. 71 van de 77 inzittenden kwamen om het leven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee