Zeker 9 doden bij brand tijdens feestje in Amerikaans warenhuis

© ANP

Een brand in een als club ingericht, leegstaand warenhuis in Oakland, Californië, heeft vrijdag rond middernacht (plaatselijke tijd) zeker negen doden geëist. Naar 13 feestgangers wordt nog gezocht, zo hebben de autoriteiten laten weten.

Op het moment dat de brand er uitbrak, vond in de Ghost Ship-nightclub een “rave party” plaats. Toen de brand uitbrak waren tussen de 75 en 100 mensen aanwezig op het feestje.

Via de Facebook-pagina van het feest houden vrienden en familie elkaar op de hoogte. Op die pagina blijkt ook dat er nogal wat vermisten zijn.

Bob Mule, fotograaf en artiest, was in het gebouw aanwezig toen de brand uitbrak. Hij liep slechts lichte brandwonden op. "Het was heet en het hing er vol rook. Ik moest er weg", getuigt hij. "Ik voelde mijn huid letterlijk afpellen. Mijn longen raakten verstikt door de rook. Ik probeerde de brandblusser te gebruiken, maar dat lukte niet."

Volgens brandweermannen stonden de rookdetectoren niet aan en was er geen sproeisysteem aanwezig in het oude pakhuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee