Inbrekers mishandelen winkeleigenaar en steken zaak in brand

© ANP

Na een plofkraak op een pinautomaat in een winkel in Kerkdriel is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. Enkele tientallen omwonenden moesten hun huizen verlaten en zijn opgevangen in het gemeentehuis.

ANP

De brand sloeg over naar een naastgelegen pand van Het Kruidvat. Ook de Hema en een groentewinkel stonden vol rook. De brandweer heeft omstreeks 08.30 uur het sein brand meester gegeven.

De kraak vond omstreeks 04.00 uur plaats in een filiaal van The Read Shop Express aan het Monseigneur Zwijsenplein en ging gepaard met een luide knal. Toen een man ging kijken wat er aan de hand was, waren de daders nog bezig de pinautomaat uit een winkel te stelen. Daarop volgde een vechtpartij. De man raakte hierbij gewond.

De daders wisten in een donkere Audi te ontsnappen, liet de politie weten, die met een politiehelikopter tevergeefs heeft gezocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee