Acteurs razend na onthulling over ‘verkrachting’ in Hollywoodfilm

Hollywood twitterde het afgelopen weekend druk over een vermeend schandaal in de filmindustrie. In een oud interview met ‘Last Tango in Paris’-regisseur Bernardo Bertolucci is te horen dat de beruchte ‘boterscène’ in zijn film had plaatsgevonden zonder toestemming van actrice Maria Schneider.

In de film wordt de vrouw verkracht door het personage van acteur Marlon Brandon, en gebruikt hij daarvoor boter als glijmiddel. Dat laatste detail zou Schneider niet hebben geweten: de regisseur wilde de actrice verrassen en zo “echte emoties” te zien krijgen.

Heel wat acteurs en actrices trokken meteen de foute conclusies:  “Je kijkt naar een 19-jarige die wordt verkracht door een 48-jarige man. De regisseur heeft zijn aanval gepland”, zo tweette actrice Jessica Chastain.

Schneider, intussen overleden, verklaarde in een eerder interview echter dat er van seks geen sprake was. “De scène is niet echt, maar ik was vernederd en voelde me een beetje verkracht omdat het idee met de boter niet in het script stond. Mijn tranen in de scène, die waren echt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →