Acteurs razend na onthulling over ‘verkrachting’ in Hollywoodfilm

Hollywood twitterde het afgelopen weekend druk over een vermeend schandaal in de filmindustrie. In een oud interview met ‘Last Tango in Paris’-regisseur Bernardo Bertolucci is te horen dat de beruchte ‘boterscène’ in zijn film had plaatsgevonden zonder toestemming van actrice Maria Schneider.

In de film wordt de vrouw verkracht door het personage van acteur Marlon Brandon, en gebruikt hij daarvoor boter als glijmiddel. Dat laatste detail zou Schneider niet hebben geweten: de regisseur wilde de actrice verrassen en zo “echte emoties” te zien krijgen.

Heel wat acteurs en actrices trokken meteen de foute conclusies:  “Je kijkt naar een 19-jarige die wordt verkracht door een 48-jarige man. De regisseur heeft zijn aanval gepland”, zo tweette actrice Jessica Chastain.

Schneider, intussen overleden, verklaarde in een eerder interview echter dat er van seks geen sprake was. “De scène is niet echt, maar ik was vernederd en voelde me een beetje verkracht omdat het idee met de boter niet in het script stond. Mijn tranen in de scène, die waren echt.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen