Nieuw spoor in onderzoek Maddie: 'Kans dat ze leeft neemt toe'

Maddie verdween in 2007 tijdens een vakantie met haar ouders.

Maddie verdween in 2007 tijdens een vakantie met haar ouders.© Privé

Scotland Yard gaat een belangrijk nieuw spoor onderzoeken met betrekking tot de verdwijning van Maddie McCann. De speurders hebben extra geld gekregen om na te gaan of de kleuter door een bende mensensmokkelaars is ontvoerd, schrijft de Britse tabloid The Sun. In dat geval zou de kans dat ze nog leeft, stijgen.

AD

Maddie verdween in 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. De kleuter was op dat moment bijna 4 jaar oud. Er zijn al heel wat theorieën de revue gepasseerd over wat er met haar is gebeurd, maar geen enkel spoor leidde naar een opheldering van haar verdwijning. De nieuwe aanwijzing wordt volgens de tabloid heel ernstig genomen. Bronnen bij de politie die dicht betrokken zijn bij het onderzoek verklaren dat dit spoor een laatste poging is om Maddie terug te vinden.HandelarenDe onderzoekers volgen nu een tip in verband met een bende Europese mensenhandelaars. Zij zouden Maddie hebben ontvoerd nadat ze foto's van haar hadden genomen. Het zou ertoe kunnen leiden dat het meisje tien jaar na haar verdwijning nog leeft. ,,De hoop is in elk geval veel groter geworden", verklaarde een gerechtelijke bron aan The Sun. Een getuige heeft beweerd dat het kind op het strand werd gefotografeerd in de dagen voor haar verdwijning in Praia da Luz in de Algarve. Ook de ouders van Maddie, die nu dertien jaar oud zou zijn, geloven dat hun dochter mogelijk ontvoerd en verkocht is door mensenhandelaars.,,Er is nu specifieke informatie die onderzocht wordt", verklaarde een bron aan The Sun. De theorie in verband met een bende mensenhandelaars werd voor het eerst opgeworpen door privédetectives die de ouders van het ontvoerde meisje eind 2007 hadden ingehuurd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee