Laptop gestolen, persoonsgegevens mogelijk op straat

Print
Laptop gestolen, persoonsgegevens mogelijk op straat

Afbeelding: iStock

Gegevens van bedrijven, scholen en inwoners van Venray liggen mogelijk op straat.

Vertrouwelijk
Oorzaak is de diefstal van een laptop waarop mogelijk vertrouwelijke gegevens stonden. Het gaat om de laptop van een medewerker die namens de gemeente Venray werkzaamheden uitvoert in het kader van de Wet Onroerende Zaakbelasting. Volgens de gemeente werkte het bedrijf voor meerdere gemeenten en zijn ook die mogelijk getroffen.

Gegevens
Het is niet zeker dat er gegevens op de gestolen laptop stonden. Mochten die er wel op staan dan gaat het om burgerservicenummers, achternamen en initialen, adressen engeboortedata van inwoners van Venray. Bij bedrijven zijn het vooral inschrijvingsnummers van de Kamer van Koophandel en RSIN-nummers.

Misbruik
De gemeente laat weten dat eventuele dieven misbruik kunnen maken van de gegevens. Mochten er inwoners zijn die dat vermoeden hebben, dan kunnen ze contact opnemen met de gemeente via nummer (0478) 52 33 33.

Misbruik
Op de gestolen laptop staan volgens de gemeente in ieder geval geen financiële gegevens, telefoonnummers, e-mailadressen of bankgegevens van inwoners of bedrijven in Venray.

De gemeente laat weten dat er hard aan gewerkt wordt om herhaling te voorkomen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →