Laptop gestolen, persoonsgegevens mogelijk op straat

© iStock

Gegevens van bedrijven, scholen en inwoners van Venray liggen mogelijk op straat.

redactie

VertrouwelijkOorzaak is de diefstal van een laptop waarop mogelijk vertrouwelijke gegevens stonden. Het gaat om de laptop van een medewerker die namens de gemeente Venray werkzaamheden uitvoert in het kader van de Wet Onroerende Zaakbelasting. Volgens de gemeente werkte het bedrijf voor meerdere gemeenten en zijn ook die mogelijk getroffen.

GegevensHet is niet zeker dat er gegevens op de gestolen laptop stonden. Mochten die er wel op staan dan gaat het om burgerservicenummers, achternamen en initialen, adressen engeboortedata van inwoners van Venray. Bij bedrijven zijn het vooral inschrijvingsnummers van de Kamer van Koophandel en RSIN-nummers.

MisbruikDe gemeente laat weten dat eventuele dieven misbruik kunnen maken van de gegevens. Mochten er inwoners zijn die dat vermoeden hebben, dan kunnen ze contact opnemen met de gemeente via nummer (0478) 52 33 33.

MisbruikOp de gestolen laptop staan volgens de gemeente in ieder geval geen financiële gegevens, telefoonnummers, e-mailadressen of bankgegevens van inwoners of bedrijven in Venray.

De gemeente laat weten dat er hard aan gewerkt wordt om herhaling te voorkomen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee