Winkelverkopen in eurozone flink gestegen

Print
Winkelverkopen in eurozone flink gestegen

Afbeelding: ANP

De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in oktober met 1,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Met name bij winkeliers die geen levensmiddelen verkopen gingen de verkopen flink omhoog met een plus van 2,3 procent, aldus het Europese statistiekbureau Eurostat.

De verkoopstijging was sterker dan economen hadden verwacht. Zij rekenden in doorsnee op een toename met 0,8 procent. In september daalden de winkelverkopen volgens een herzien cijfer met 0,4 procent. Eerder werd voor die maand een daling met 0,2 procent gemeld.

Voor de gehele Europese Unie werd in oktober een stijging van de winkelverkopen gemeten met 1,2 procent.

De sterkste verkoopstijgingen in de EU op maandbasis werden opgetekend in Slovenië, Luxemburg en Duitsland. De grootste dalingen kwamen voor rekening van Malta, Ierland en Hongarije. Voor Nederland meldde Eurostat geen cijfers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →