Verkeersleider fatale treinbotsing moet 3,5 jaar cel in

Bij de treinbotsing kwamen 12 mensen om het leven.

Bij de treinbotsing kwamen 12 mensen om het leven.© EPA

De Duitse verkeersleider die eerder dit jaar betrokken was bij de fatale treinbotsing in Beieren, is maandag veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. De rechter verwijt hem doodslag door nalatigheid. De man verklaarde eerder afgeleid te zijn door een spelletje op zijn telefoon.

AD

Michael P. speelde op 9 februari een spelletje op zijn telefoon vlak voordat twee treinen met elkaar in botsing kwamen. Omdat hij afgeleid was zette hij het verkeerde sein aan. Daarna sloeg hij ook nog eens op de verkeerde manier alarm. Bij het ongeluk, zo'n 70 kilometer ten zuidoosten van de Beierse hoofdstad München, kwamen twaalf mensen om het leven. GelukNormaal gesproken zitten in deze ochtendtreinen behalve forenzen ook veel scholieren, maar toevallig was het die week carnavalsvakantie. Politiechef Robert Kopp noemde dat op een persconferentie ,,een geluk bij een ongeluk''. In Duitsland loopt al langer een discussie over de verouderde infrastructuur op het wegen- en spoornet. Vooral forenzen maken 's ochtends van de treinen op dit traject gebruik. Het is het zwaarste treinongeluk in Beieren sinds 1975.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee