Dylan stuurt Nobel-toespraak naar Zweden

Print
Dylan stuurt Nobel-toespraak naar Zweden

Bob Dylan Afbeelding: ANP

Zanger Bob Dylan lijkt definitief verstek te laten gaan bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de Literatuur. De artiest heeft wel een toespraak naar het Nobelcomité gestuurd, die zaterdag wordt voorgelezen op een banket.

De Amerikaanse singer-songwriter liet eerder al weten weten dat hij wegens andere verplichtingen niet in de gelegenheid is om de prestigieuze prijs zelf in ontvangst te nemen. De Zweedse Academie meldde maandag op Twitter dat zangeres Patti Smith op de uitreikingsceremonie een nummer van Dylan zal zingen. Het gaat om het lied A Hard Rain’s A-Gonna Fall.

Dylan kreeg de Nobelprijs voor zijn poëtische scheppingen in de Amerikaanse liederentraditie. Hij nam twee weken de tijd voordat hij een reactie gaf, tot ergernis van sommige leden van de Academie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →