Bijzonder: Vera (96) is overoverovergrootmoeder

© Twitter

Zes generaties op één foto. Niet veel families maken dat mee. Vera Sommerfeld (96) uit Canada kan nu haar achterachterachterkleinkind Callie op schoot nemen.

Sanne Riepema

Baby Callie is in oktober geboren en maakt de zesde generatie aan vrouwen compleet. Vera Sommerfeld uit Lethbridge, Canada is helemaal in haar nopjes. ,,Het is echt heel bijzonder'', vertelt ze aan Canada's CBC News. ,,Ik kon niet wachten op de geboorte, ik wacht er al zo lang op. Het is onbeschrijflijk, het is zo'n mooi meisje.'' De moeder van Callie, Alisa Marsh, is 20 jaar oud. Callies oma is Amanda Cormier en is 39 jaar oud. Grace Couturier werd op haar 59ste overgrootmoeder. En de overovergrootoma? Dat is de 75-jarige Gwen Shaw.Zeven generaties vrouwenHet wereldrecord aan vrouwelijke generaties staat op zeven. Maar zes generaties is heel erg zeldzaam. Cormier (39) vertelt dat ze zichzelf wel erg jong vindt om oma te zijn. ,,Maar nu de kleine er is, zou ik het absoluut niet anders willen.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee