Twittermeisje Bana (7) uit Aleppo is verdwenen

© AD

Wat is er gebeurd met de 7-jarige Bana Alabed en haar familie in het Syrische Aleppo? Dat vragen bezorgde volgers over de hele wereld zich af op Twitter. Via het sociale netwerk hield Fatemah (26), de moeder van Bana, de afgelopen maanden de wereld op de hoogte van de situatie in het oorlogsgebied, door de ogen van het 7-jarig meisje. Maar nu is haar account verdwenen en is er geen teken van leven.

AD

Het twitteraccount van Bana Alabed is volgens de BBC op zondag verwijderd, toen regeringstroepen verder de stad introkken. Bana had meer dan 100.000 volgelingen op de berichtensite. Ze beschreef met behulp van haar moeder in het Engels het leven in de belegerde stad. Zo vertelde ze hoe haar huis werd gebombardeerd en ze lichamen had gezien.Eind november werd al duidelijk dat de oorlog het gezin dakloos had gemaakt, toen de moeder van Bana tweette: "We zijn op de vlucht nu. Vele mensen zijn gedood door de bombardementen. We vechten voor ons leven. We zijn er nog." Enkele dagen daarvoor had Bana de wereld nog maar eens laten zien hoe verschrikkelijk de Syrische oorlog is, toen ze de foto van het lichaam van een vriendinnetje postte. "Ik kan niet stoppen met huilen", schreef Bana bij de foto van het kinderlijkje.AandachtDe tweets trokken onder meer de aandacht van Harry Potter-auteur J.K. Rowling, die het Syrische meisje een digitale versie stuurde van haar Harry Potter-boeken. De laatste tweet op de account van Bana werd verstuurd door haar moeder. ,,We weten zeker dat het leger ons nu gevangen gaat nemen. We zien elkaar op een andere dag lieve wereld. Tot ziens.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee