Femme fatale lokt verliefde bankier in de val

© Het Nieuwsblad

Een Belgische vrouw is tot acht jaar cel veroordeeld door de Spaanse rechtbank van Las Palmas, omdat ze een man liet ontvoeren en mishandelen om zijn bankrekening te kunnen plunderen. Muriël Vandick (47) lokte een verliefde bankier in de val, en kon zo 19.500 euro roven.

Het Nieuwsblad

De Fransman Thierry L. dacht in mei 2010 dat hij eindelijk nog eens een afspraakje had kunnen versieren met Mu­riël Vandick, een Belgische schone op wie hij zijn oog had laten vallen. Een jaar eerder hadden ze al een affaire gehad, maar toen had ze de relatie verbroken. Nu belde ze zelf en vroeg ze of hij niet naar Gran Canaria wilde vliegen, om haar op te zoeken.

Muriël vertelde hem aan de telefoon dat ze op hem zou wachten in haar appartement in Playa Del Aguila. Maar hij kreeg de blonde vrouw die avond niet te zien. Hij werd er opgewacht door twee mannen, die hem meesleurden en in een auto trokken. Ze namen hem mee naar Sioux City, een amusementspark opgebouwd als een cowboydorp, zo’n vijf kilometer buiten de badplaats.In het verlaten park mishandelden ze hem op een braakliggend stuk grond. De twee visten zijn bankpasjes uit zijn portefeuille, om hem vervolgens te schoppen en te slaan tot hij de codes van zijn kaarten verklapte.

’s Ochtends belde het duo de bank van Thierry L. in Zwitserland, om 15.000 euro te laten overschrijven. Eén kidnapper reed bankautomaat na bankautomaat af op Gran Canaria om telkens 300 euro af te halen, tot hij 4.500 euro bijeen had. Pas toen lieten ze de zwaargewonde Thierry L. achter voor de deur van een ziekenhuis.

Twee ex-minnaarsDe Spaanse politie kwam de drie al snel op het spoor. Vooral omdat ze het geld op de rekening van Vandick hadden laten overschrijven. De twee ontvoerders bleken bovendien bekenden van haar te zijn. Benoît Patin was haar ex-man, met wie ze een dochtertje heeft. De tweede dader werd geïdentificeerd als Allan Griffin, haar nieuwe minnaar.Patin werd als eerste opgepakt, en al in maart 2013 tot elf jaar cel veroordeeld. Toen ook Vandick en haar vriend Griffin twee jaar later werden opgepakt, ontkenden ze dat ze iets met de overval te maken hadden. “Het was Benoît. Hij was altijd al erg jaloers”, beweerde de Belgische.

Muriël Vandick werd nu in beroep tot acht jaar cel veroordeeld, voor haar betrokkenheid bij een ontvoering en mishandeling. Griffin, ondertussen haar ex-vriend, werd tot dertien jaar cel veroordeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee