Bikinimodel toont haar lichaam voor en na eierstokkanker

© Het Nieuwsblad

Bij het Amerikaanse Bikinimodel Cheyann Clark, nu 23 jaar, werd een tijd geleden eierstokkanker vastgesteld. Door de ziekte verloor de blondine eerst haar lange lokken, toen haar opgebouwde spiermassa. Op haar Instagrampagina brengt ze in beeld hoe ingrijpend haar leven is veranderd.

Het Nieuwsblad

Voor haar ziekte woog Cheyann Clark 59 kilogram en was ze vaak in de sportschool te vinden, waar ze trainde voor wedstrijden gewichtheffen. De blondine poseerde ook vaak in bikini. Toen bij haar de agressieve eierstokkanker werd vastgesteld veranderde haar leven compleet.

“Mijn leven was geweldig voordat ik ziek werd. Mijn man en ik woonden in Florida en we werkten in de vastgoedsector. We gingen bijna dagelijks naar de sportschool. Toen ik ziek werd, ging ik weer bij mijn ouders in Seattle wonen en moest ik mijn passie noodgedwongen stopzetten”, klinkt het in The Daily Mail. “Mijn leven heeft een bocht van 180 graden gemaakt. De kanker heeft zoveel afgepakt: het lichaam waar ik twee jaar hard voor werkte, de kans om mama te worden, mijn haar en nog zoveel meer.”

Op Instagram toont Clark hoe haar lichaam er nu uitziet. Ze weegt nog maar 47 kilogram en heeft een stoma omdat de dokters kankercellen in haar dikke darm moesten verwijderen. Ondanks de tegenslag, durft de vrouw positief naar de toekomst te kijken. “Van mijn dokters mag ik weer beginnen met sporten. Nu wil ik eerst weer een beetje bijkomen. De artsen zijn hoopvol en denken dat ze de kanker uit mijn lichaam zullen krijgen. Als ik genezen ben, wil ik weer meedoen aan fitnesswedstrijden en een gezinnetje stichten. Ik kan zelf niet zwanger worden, maar we zullen kiezen voor adoptie of een draagmoeder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee