Commentator Ziggo Sport beledigt etende supporter

Print
Commentator Ziggo Sport beledigt etende supporter

Afbeelding: Ziggo

Een opmerking van Ziggo Sport-commentator Albert Mantingh is de zender op flink wat kritiek komen te staan op sociale media. Tijdens de wedstrijd Bournemouth - Liverpool kwam er een vrouwelijke supporter in beeld die een hamburger aan het eten was. ,,Zo die kan er ook nog wel bij, mevrouw. Kijk dat kinnetje", sprak Mantingh. Ziggo Sport betreurt het incident. ,,Wij hebben hem daarop aangesproken."

Op het twitteraccount van Ziggo Sport werden vlak na het incident de beelden van de etende mevrouw gedeeld. In de inmiddels verwijderde tweet stond: ,,Zo... die kan er nog wel bij mevrouw. #ophetkinnetje."

Later verontschuldigde de zender zich voor het bericht. ,,Onze excuses voor de video die eerder op de avond is geplaatst. We zijn het ermee eens dat de tweet en de uitspraak ongepast zijn."

Twitteraars spraken schande van het commentaar van Mantingh. Jeroen Houben schreef: ,,Wees maar op je hoede in het stadion. Iets eten tijdens de wedstrijd zonder gebodyshamed te worden is er bij @ZiggoSport niet meer bij." De twitteraar kreeg veel bijval en zijn bericht werd massaal gedeeld.

Ook Yordi Yamali, analist van de online voetbaltalkshow FC Afkicken, vond het commentaar ongebegrijpelijk. Hij deelde de beelden van het gewraakte fragment en schreef: ,,Jammer @ZiggoSport! Nu ook incasseren, lekker op het kinnetje."

Hok
Ziggo Sport wijt de ongepaste opmerking van Mantingh aan een mislukte poging om luchtigheid in het verslag te brengen. Persvoorlichter Martijn van Opstal zegt: ,,Die gasten zitten twee uur in een hok. Ze proberen daar luchtigheid in aan te brengen. Soms lukt dat, soms niet. In dit geval is het Albert niet gelukt. Daar heeft hij spijt van. Wij hebben daar ook iets van gezegd."

Ook is hij van mening dat het filmpje nooit online had mogen komen. ,,Vervolgens is het losgezet door onze internetredactie. Dat had niet moeten gebeuren. Ook dat betreuren we. We zullen er beter op letten dat dit soort dingen in de toekomst niet meer voorkomt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →