Illegale Marokkaan verkrachtte 19-jarig meisje: 'Deze man is een seksueel roofdier en een gevaar voor alle vrouwen'

© Het Nieuwsblad

De man die afgelopen zomer een 19-jarig meisje verkracht heeft in het Belgische Sint-Niklaas moet acht jaar naar de cel. De man was eerder al veroordeeld voor verkrachting, maar kon deze zomer opnieuw toeslaan.

Het Nieuwsblad

Het slachtoffer had de man liever de volle vijftien jaar in de cel gezien, dat liet ze weten via haar advocaat aan persagentschap Belga. "Mijn cliënte hoopt ook dat de man zijn straf in België volledig moet uitzitten en niet in Marokko, om er meer controle op te hebben dat hij niet zomaar vrijkomt", zegt meester Kirsten Pepermans.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) laat maandag echter in een reactie via Twitter weten dat de “betrokkene het land uitgezet zal worden van zodra justitie/gevangeniswezen groen licht geeft”. Toch betekekent dit niet dat Fikri nu stante pede naar Marokko wordt teruggestuurd om daar zijn straf uit te zitten. “Het is wel zo dat hij na het uitzitten van zijn volledige straf meteen op een vliegtuig wordt gezet naar zijn land van herkomst”, zegt Katrien Jansseune, woordvoerder van Francken. “En als hij toch vroeger zou vrijkomen, kan dat alleen als hij onmiddellijk wordt gerepatrieerd naar Marokko.”

"Seksueel roofdier"Hoewel de openbaar aanklager vijftien jaar cel gevorderd had, besliste de rechter uiteindelijk in een gevangenisstraf van acht jaar. "Deze man is een gevaar voor alle vrouwen in onze maatschappij", sprak de openbaar aanklager. "En het gevaar bestaat dat hij opnieuw dergelijke misdrijven pleegt. Hij heeft geen normbesef en geen respect."

De rechter omschreef Fikri als een seksueel roofdier, dat geen enkel respect heeft voor vrouwen. De rechter noemde Fikri voorts een gevaar voor alle vrouwen. Nog volgens de rechter lijkt de dader zich de ernst van de feiten niet te realiseren.

Sms'je naar vaderDe 19-jarige C. werd afgelopen zomer meerdere malen misbruikt door Azrak Fikri (36). In de vroege ochtend van 6 augustus wandelde het meisje naar huis na een avondje uit, toen ze merkte dat ze gevolgd werd. Ze stuurde haar vader nog één sms’je en kon de hulpdiensten nog bellen voor ze werd belaagd. Maar de wanhopige zoektocht van haar vader door Sint-Niklaas kon niet voorkomen dat Azrak Fikri zich aan haar vergreep.

De man beval het meisje om zich uit te kleden en misbruikte haar achter een auto. Hoewel hij haar opdroeg haar gsm uit te schakelen, slaagde ze er toch in om de hulpdiensten te bellen. Op de geluidsopnames was te horen hoe ze krijste. Haar geschreeuw om hulp werd ook door heel wat buurtbewoners gehoord.Staalhard ontkennenTijdens het proces bleef Fikri staalhard ontkennen dat hij de dader was. Eerst beweerde hij zelfs dat hij die ochtend nooit in Sint-Niklaas was geweest. Tot hij geconfronteerd werd met camerabeelden, waarop hij duidelijk te herkennen was. Daarna hield hij vol dat hij wel met het slachtoffer had gesproken, maar haar nooit had aangeraakt.

Maar zijn DNA werd op haar lichaam gevonden. In een volgende versie zei hij dat hij seks met het meisje had, maar mét toestemming. Ook claimde hij op een zeker punt dronken te zijn geweest en dat hij zich niets herinnerde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee