Dieven vergallen Sinterklaasfeest van jongetje (7): 'Wie doet dat nou?'

© hbvl

Het Sinterklaasfeest is normaal gezien een mooi moment voor een gezin. Cadeaus en dankbaarheid komen er samen. Maar wat dit Nederlandse gezin heeft moeten meemaken, tart alle verbeelding. Toen ze zondagavond hun 7-jarig zoontje wilden verrassen met een bezoekje van Sinterklaas en zijn Piet, werd de zak met cadeautjes gestolen.

Hbvl

Ravenna Böhmer had om haar zoontje te verrassen een Sinterklaas en Piet gehuurd bij een buurtcentrum in Hengelo. Het duo zou zondagavond om 18.15 uur langskomen, dus had ze de grote zak met cadeaus vijf minuten eerder buiten aan de voordeur gezet. “We dachten dat dat wel kon, want de woonkamer grenst aan de voordeur”, vertelt Böhmer aan RTL NIEUWS. “Dus als er iets zou gebeuren, zouden we dat wel merken, en de cadeaus stonden toch maar heel even buiten.”

Altijd iets achter de handEnkele minuten nadat de Sint en zijn Piet het huis betraden, bleek er plots iets niet te kloppen. “Ze kwamen binnen, en het was heel gezellig. Maar na een kwartiertje vroeg Piet zachtjes aan mijn vriend waar de cadeautjes waren. Die stonden niet meer bij de voordeur.”

De moeder belde vervolgens aan bij de buren in de straat om te horen of iemand wist waar de zak met cadeaus was. Maar niemand had iets verdachts opgemerkt. “Mijn overbuurvrouw heeft een zoontje van dezelfde leeftijd als mijn zoontje, dus die heeft één van zijn cadeaus aan ons gegeven. Zo had mijn zoontje toch nog iets.”

Böhmer moest opbiechten aan haar zoon dat de geschenken gestolen waren, maar dat Sinterklaas wel altijd iets achter de hand heeft. “Hij was nog steeds verdrietig, maar wel blij met dat extra cadeautje.”

“Weinig hoop”Toch schiet de actie van de dieven in het verkeerde keelgat bij het gezin. “Ik ben vooral boos op degene die dit heeft gedaan. We hebben alles bij elkaar wel 400 euro uitgegeven aan cadeaus, ook omdat mijn zoontje zeven is en dit denk ik het laatste jaar is dat hij gelooft. Hij verheugde zich er ontzettend op, en ik wilde dat het dit jaar heel leuk voor hem zou worden. En dan gebeurt zoiets.”

Ondanks een melding bij de politie is de zak dinsdag nog steeds niet terecht. “Ik heb ook weinig hoop dat dat nog gebeurt. De politie zei dat het niet de enige melding was van een gestolen zak cadeaus, maar dat ergens anders nog een zak gestolen was. Wie doet dat nou?”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee