Horrorhuis van Joseph Fritzl huisvest binnenkort paaldanseressen

Print
Horrorhuis van Joseph Fritzl huisvest binnenkort paaldanseressen

Afbeelding: Het Nieuwsblad

Het huis in Amstetten waar de Oostenrijker Josef Fritzl 24 jaar lang zijn dochter opgesloten hield en meermaals verkrachtte, heeft een koper gevonden. De woning gaat plat om plaats te maken voor een appartementscomplex, zo melden de Oostenrijkse media. De nieuwe eigenaar is de vrouw van de eigenaar van een stripteasetent in hetzelfde stadje, die met een zakenpartner het eigendom kocht.

Het huis “kan niet eeuwig leeg blijven staan”, zei Herbert Houska van de stripteasebar. “Het leven gaat voort. Binnen twee jaar zal het een woning zijn als elk ander”. Volgens het Oostenrijkse persagentschap APA werd het optrekje verkocht voor 160.000 euro. Houska is van plan, in het op te richten appartementencomplex zijn werknemers - paaldanseressen en anderen - onderdak te bieden.

Zeven kinderen
Joseph Fritzl hield, van 1984 tot 2008, in een ondergrondse kelder-bunker 24 jaar lang zijn dochter Elisabeth opgesloten. Bij haar verwekte de man zeven kinderen. Bovengronds bleef hij in alle openlijke eerbaarheid samenwonen met zijn vrouw Rosemarie. De nu 81-jarige Fritzl werd in 2009 tot levenslang veroordeeld.

Met de “bunker” kan de nieuwe eigenaar niets meer aanvangen. Die is met beton volgegoten op last van de overheid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →