Gezinnen dakloos door plofkraak en brand

© AD

Twee gezinnen die boven de panden wonen waar vanochtend in Kerkdriel brand uitbrak na een plofkaak op een pinautomaat, kunnen niet terug naar huis. Het pand is gestut wegens instortingsgevaar en de bewoners brengen de nacht elders door, meldt de gemeente vanavond. De overige omwonenden zijn wel weer thuis.

AD

Vanwege de brand moesten enkele tientallen omwonenden hun huizen verlaten. Afgelopen nacht vond omstreeks 04.00 uur een plofkraak plaats in een filiaal van boekwinkelketen The Read Shop Express aan het Monseigneur Zwijsenplein. Die kraak ging gepaard met een harde knal. Toen de filiaalhouder ging kijken wat er aan de hand was, waren de daders nog bezig de pinautomaat uit een winkel te stelen. Daarop volgde een vechtpartij. De winkelier raakte hierbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Buit onbekendDe daders wisten in een auto te ontsnappen, meldde de politie, die met een politiehelikopter tevergeefs zocht naar de daders. Het is nog onbekend hoeveel de overvallers hebben buitgemaakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee