Teambaas Mercedes lonkt naar Wehrlein

Print
Teambaas Mercedes lonkt naar Wehrlein

Afbeelding: AD

Pascal Wehrlein lijkt de belangrijkste kandidaat om Nico Rosberg op te volgen bij de renstal van Mercedes. Teambaas Toto Wolff liet in gesprek met het Duitse persbureau DPA doorschemeren dat de 22-jarige Wehrlein waarschijnlijk een kans krijgt bij het topteam in de Formule 1. De jonge Duitser komt uit het opleidingsprogramma van Mercedes, dat hem afgelopen seizoen had gestald bij Manor. Wehrlein pakte bij het achterhoedeteam één WK-punt.

,,Als ik een verlanglijstje voor de kerst had mogen maken, dan zou ik Pascal nog één of twee jaar bij een team uit de middenmoot willen stallen'', zei Wolff. ,,Maar dat verlanglijstje kan ik dit jaar niet maken. Daarom moeten we een goed compromis zien te vinden. Misschien moeten we wel net als Nico een moedige beslissing nemen.''

Rosberg maakte vorige week, vijf dagen nadat hij in Abu Dhabi de wereldtitel had gepakt, bekend te stoppen in de Formule 1. Daardoor heeft Mercedes plotseling een vacature naast Lewis Hamilton. Een topcoureur weghalen bij een andere renstal wil Wolff niet. ,,We respecteren contracten.'' De kans is daarom groot dat Mercedes uitkomt bij Wehrlein.