Vrouw koopt 100 jaar oude kreeft, maar niet om hem op te eten

Print
Vrouw koopt 100 jaar oude kreeft, maar niet om hem op te eten

Afbeelding: Facebook

Onder massale aandacht van lokale media heeft de ‘Alma Lobster Shop’ in het Canadese New Brunswick een kreeft van ruim tien kilogram te koop aangeboden. De winkel postte foto’s van het dier online om hongerige kopers te lokken. Maar uiteindelijk ging veganiste Katie Conklin naar huis met de kreeft.

Katie Conklin uit de Canadese provincie Nova Scotia telde maar liefst 230 Canadese dollars - of 160 euro - neer voor de kreeft. Aan zijn grootte en zijn gewicht te zien, is het dier mogelijk honderd jaar oud.

Na haar aankoop had Katie nog een opmerkelijke eis. Als veganiste zou ze de kreeft - die de naam King Louie kreeg - niet opeten, maar weer vrijlaten. Die taak werd afgelopen dinsdag volbracht door visser Rodney MacDonald. Terwijl hij “bedankt Katie” riep, liet hij het dier opnieuw zakken in het water.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →