Sylvana Simons vervangen als stem Karwei

Print
Sylvana Simons vervangen als stem Karwei

Afbeelding: ANP

Presentatrice en DENK-gezicht Sylvana Simons is na tien jaar vervangen als de vaste voice-over in reclames van Karwei. De bouwmarktketen wil niet samenwerken met een actieve politica en daarin kan Simons zich vinden, zegt het bedrijf. Dat de nieuwe stem lijkt op die van Simons is volgens Karwei puur toeval.

Karwei werd in het voorjaar, toen de Zwarte Pieten-discussie wederom oplaaide, nog overspoeld met kritiek vanwege de band met Simons. ,,Waarom we die 'teringtrut' nog betaalden om onze commercials te doen, stond in een van de vele mails'', vertelt woordvoerder Laurens Miedema.

Ophef
Die ophef was voor Karwei geen reden om de samenwerking te stoppen. ,,Toen dachten we: ze is een betrokken burger'', aldus Miedema. ,,Wij zijn geen partij in die discussie.'' Simons deed tot en met september klussen voor Karwei. Ze was niet alleen te horen in de reclames, maar ook in de winkels.

Toen Simons in september actief werd als kandidaat-Kamerlid ging Miedema met haar lunchen. ,,Wij vinden het niet de bedoeling dat zij zich als politica verbindt aan welke commerciële partij dan ook. Daar was zij het helemaal mee eens.'' Karwei benadrukt altijd 'heel tevreden' te zijn geweest over Simons' werk.

Toeval
Ondanks de vele kritiek in het voorjaar lijkt het stille vertrek van Simons nu weinig kijkers te zijn opgevallen. ,,We hebben bijna geen reacties gehad'', zegt Miedema.

Dat komt wellicht ook doordat de nieuwe voice-over, actrice Anna Drijver, in de commercial best lijkt op het geluid van Simons. ,,Dat is toeval. Maar we hebben een stem gekozen die past bij ons als vrouwvriendelijke en sfeervolle bouwmarkt, dus het gevoel is hetzelfde.''

Sylvana Simons was niet bereikbaar voor commentaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →