Drie scholen in Brussel ontruimd na bommelding

Print
Drie scholen in Brussel ontruimd na bommelding

Afbeelding: HBVL

Na verschillende bommeldingen zijn in Brussel drie scholen ontruimd. Het gaat om twee scholen in Anderlecht en één in Laken.

De politie kreeg om 11.30 uur twee afzonderlijke telefoontjes binnen voor de lagere school Saint-François-Xavier in Laken en het Atheneum in Anderlecht. In totaal zijn in Anderlecht 450 leerlingen geëvacueerd. De Belgische EOD (DOVO) is met een explosievenhond ter plaatse om de gebouwen uit te kammen.

In Laken is ook de basisschool Maria Assumptalyceum ontruimd na een bommelding, zo melden personeelsleden. Ruim 750 leerlingen en leerkrachten van de twee basisscholen zijn geëvacueerd naar het parkeerterrein van een nabijgelegen warenhuis. 

Eerdere bommelding
Vorige week dinsdag was er al een bommelding in de Franstalige middelbare en basisschoolafdeling van dezelfde school. Ook die werden geëvacueerd, maar een zoekactie in de schoolgebouwen leverde toen niets verdachts op.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →