Rechtszaak dode baby's moet opnieuw

Print
Rechtszaak dode baby's moet opnieuw

Afbeelding: ANP

De vrijspraak van een vrouw uit Amersfoort die haar twee pasgeboren baby's zou hebben gedood, kan niet in stand blijven. De vrouw werd zowel in eerste aanleg als in hoger beroep vrijgesproken. De Hoge Raad oordeelde dinsdag echter dat de zaak opnieuw behandeld moet worden.

De vrouw werd eerder vrijgesproken omdat zowel het gerechtshof als de rechtbank meende dat niet met zekerheid was vast te stellen of de baby's in 2002 en 2004 levend ter wereld waren gekomen. Daarom kon een strafbare poging tot doodslag op de baby's niet worden bewezen, was het oordeel.

De Hoge Raad oordeelt echter dat ,,onzekerheid over de vraag of de baby's tijdens of kort na hun geboorte leefden, niet uitsluit dat de verdachte met de gedragingen waarvoor zij wordt vervolgd de baby's had willen doden''.

De vrouw gaf zichzelf in februari 2014 aan en in september van dat jaar is de zaak inhoudelijk behandeld. Ze verklaarde dat ze zich niets meer herinnerde van haar daden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →