Honderden leerlingen geëvacueerd na bommeldingen in Brussel

Print
Honderden leerlingen geëvacueerd na bommeldingen in Brussel

Afbeelding: Het Nieuwsblad/RDB

In vier verschillende Brusselse scholen zijn dinsdag afzonderlijke telefoontjes binnengekomen met de melding dat er explosieven in de schoolgebouwen zouden bevinden. De scholen zijn ontruimd, dat meldt de Brusselse politie. Een bommelding blijkt intussen vals.

Twee scholen liggen vlak bij elkaar in de Brusselse deelgemeente Anderlecht. Het gaat om het koninklijk atheneum in de Chomé-Wynsstraat en de basisschool François-Xavier in de Eloystraat. In totaal 450 leerlingen werden dinsdagmiddag op een plein verderop verzameld in afwachting van een speurtocht naar mogelijke explosieven. 

Rond 13.10 uur kreeg de politie opnieuw een telefoontje met de melding dat er een bom lag in een derde school in Anderlecht.
De gemeentelijke basisschool Marius Renard, in de Georges Moreaustraat, werd eveneens ontruimd. Het gaat om circa 400 leerlingen, zo meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid. Ook de Vrije Basisschool Voorzienigheid, waarvan de speelplaats grenst aan die van de Marius Renard-school, is uit voorzorg ontruimd.

De vierde bommelding, die in het het Maria Assumptelyceum in de Stalkruidlaan in Laken, blijkt intussen vals. Zowel de middelbare afdeling als de basisschool van het lyceum werden onmiddellijk ontruimd, in totaal gaat het om ruim 750 leerlingen en leerkrachten, die allemaal geëvacueerd zijn naar het parkeerterrein van een nabijgelegen warenhuis. Rond 13.30 uur kregen ze te horen dat de bommelding vals was en dat gebouwen weer vrijgegeven zijn. Een zoekactie in de schoolgebouwen heeft niets verdachts opgeleverd.

Vorige week dinsdag was er al een bommelding in de Franstalige middelbare en basisafdeling van dezelfde school. Ook die werden ontruimd maar een zoekactie in de schoolgebouwen leverde toen niets verdachts op.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →