Zeven jaar geëist tegen ontuchtige trainer

Print
Zeven jaar geëist tegen ontuchtige trainer

Tegen een basketballeraar die wordt verdacht van onzedelijk gedrag met in totaal achttien jonge jongens, is vandaag zeven jaar celstraf geëist door het Openbaar Ministerie. Afbeelding: Thinkstock

Tegen een basketballeraar die wordt verdacht van onzedelijk gedrag met in totaal achttien jonge jongens, is dinsdag zeven jaar celstraf geëist door het Openbaar Ministerie. De 49-jarige man uit Mijdrecht misbruikte volgens het OM sommige slachtoffers voor langere tijd en maakte misbruik van het vertrouwen dat hem als trainer was toevertrouwd.

De man zou in 2001 en 2002 in zijn huis ontucht hebben gepleegd met vier jongens tussen de twaalf en zeventien jaar. In 2013 zou hij ook een zeventienjarige jongen hebben aangerand. Ook verleidde hij tussen 2012 en 2014 jongens via internet door zich voor te doen als jong meisje.

Stoornis
Uit het persoonlijkheidsonderzoek is gebleken dat de man een seksuele stoornis en een persoonlijkheidsstoornis heeft. Twee psychologen adviseerden tijdens de zitting - evenals dereclassering -  een langdurige behandeling. ,,Deze strafzaak maakt duidelijk hoe kwetsbaar onze kinderen zijn in een afhankelijkheidsrelatie'', aldus de officier van justitie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →