Beste wielerploegen naar Limburg voor revolutionaire koers

Print
Beste wielerploegen naar Limburg voor revolutionaire koers

Afbeelding: Harry Heuts

Zuid-Limburg wordt begin juni volgend jaar het decor van een nieuwe internationale driedaagse wielerwedstrijd voor profs.

Op de Sportzone in Sittard-Geleen en op de Cauberg zullen de beste ploegen ter wereld strijden tijdens de International Team Challenge (ITC).

Klimmen en sprinten
De opzet van deze wedstrijd is totaal vernieuwend, stelt organisator Infront. Op de eerste dag is er een sprintwedstrijd op een circuit rond de Sportzone in Sittard-Geleen. De tweede dag beklimmen de renners tien keer de Cauberg in Valkenburg op en worden er na elke beklimming punten verdeeld. Op de laatste dag is de finale in de vorm van een ploegenachtervolging, wederom op en rond de Sportzone.

Het evenement wordt gehouden op 2, 3 en 4 juni. De UCI steunt de wedstrijd en schaalt de ITC in als HC-wedstrijd (buitencategorie).

TV-gelden
Naast Limburg worden er later in het jaar ook ITC’s gehouden in Zwitserland (eind augustus) en Zuid-Afrika (oktober). De organisatie werkt nauw samen met Velon, een verbond van grote wielerploegen. Met De ITC hopen de teams onder andere meer tv-gelden uit de wielersport te halen, iets wat nu nog nauwelijks gebeurt.

 

Lees woensdag meer over deze nieuwe wielerwedstrijd voor profs in De Limburger.