Ketchupgigant Heinz onder vuur nadat video opduikt met talloze rotte tomaten in machine

Print
Ketchupgigant Heinz krijgt veel kritiek te verduren na recent opgedoken amateurbeelden. De video toont hoe enkele werknemers van het bedrijf talloze rotte tomaten in een machine kieperen. Heinz liet in een verklaring al weten dat het zich voor de volle honderd procent focust op kwaliteit.

De beelden zouden opgenomen zijn in een vestiging in de Egyptische hoofdstad Caïro. Ze zorgden niet lang daarna voor wrevel bij vele klanten. Volgens Heinz zelf zou het gaan om een misleidend en onjuist beeld van het productieproces. “We maken enkel gebruik van goede tomaten”, aldus de producent. “De kwaliteit van ons product en de gezondheid van onze klanten is altijd onze prioriteit.”

De verklaring gaat voor sommige klanten weliswaar niet ver genoeg. Ze vragen daarom dat Heinz een video maakt waarin ze de productie van hun bekende saus tonen aan de hele wereld. Of het bedrijf ook op dat verzoek zal ingaan, blijft voorlopig onduidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →