Omroepbaas Reindonk ontslagen

Print
Omroepbaas Reindonk ontslagen

Afbeelding: Istock

Pieter Janssen, directeur van Omroep Reindonk, is dinsdag ontslagen. Aanleiding vormt de recente berichtgeving in De Limburger over schimmigheden in de boekhouding, onbetaalde rekeningen en op eigen houtje afgesloten contracten met medewerkers. Janssen zou ook loonstroken van een medewerkster hebben vervalst. Twee medewerkster deden pasgeleden aangifte wegens valsheid in geschrifte.

Op basis van eigen onderzoek is ook Reindonk  nu zelf tot de conclusie gekomen dat Janssen zijn boekje te buiten is gegaan. ,,Het beeld komt naar voren van een directeur die onbevoegd handelingen verricht en rekeningen achterhoudt”, aldus een dinsdag uitgebrachte verklaring van de omroep. ,,Het vertrouwen in Pieter Janssen is ernstig geschaad”.

Uit een reconstructie door De Limburger van Janssens arbeidsverleden kwam naar voren dat hij bij drie voorgaande omroepen (P&M in Peel en Maas, 3ML in Leudal en Omroep Venray) ook in allerlei financiële perikelen verzeild was geraakt. Na zijn vertrek tuimelden telkens aanmaningen en incasso’s uit de kast. Bij omroep P&M kreeg Janssen eerder al de wacht aangezegd omdat de penningmeester onvoldoende inzicht kreeg in reclame-transacties.  Aangifte werd er indertijd niet gedaan, mede om Janssens vader te ontzien, aldus het bestuur. Janssen senior is wethouder in de gemeente Peel en Maas.

Dinsdag berichtte De Limburger dat Pieter Janssen in 2008 op de Heldense basisschool De Liaan ook duizenden euro’s van de rekening van de ouderraad zou hebben gehaald.  Ook in dat geval werd geen aangifte gedaan ‘omdat er niemand was gedupeerd’, zo stelde de voorzitter van de ouderraad.

Dinsdag beëindigde het Reindonk-bestuur het arbeidscontract, aldus een verklaring die dinsdagavond in een besloten bijeenkomst met de vrijwilligers is besproken. Door Janssens vertrek als directeur van Reindonk komt er ook een einde aan zijn bestuursfunctie bij de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland). ,,Deze affaire is een zware klap voor de sector”, aldus de OLON-woordvoerster.

Pieter Janssen heeft tot nu toe alles ontkend. De perikelen bij Reindonk deed hij af als ‘geklaag van ontevreden medewerkers’. Dinsdag was Janssen niet bereikbaar voor een reactie op zijn ontslag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →