VIDEO: Beelden mislukte liquidatie bij basisschool Amsterdam

Print
De politie heeft vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden laten zien van de mislukte liquidatie bij een basisschool in Amsterdam-Oost. Een 42-jarige man raakte daarbij lichtgewond.

Op de camerabeelden is te zien dat de daders, twee mannen op een Piaggio Beverly 500-scooter, nog voor schooltijd langsrijden. Even later staan ze bij het gekleurde hek van de school, waar ze een kwartier blijven. Toen de 42-jarige Amsterdammer Ricardo S. vanuit zijn huis naar zijn auto liep openden ze het vuur. Hij werd in zijn arm geraakt maar wist te ontkomen. 

Tekening
Een getuige heeft de schutter gezien zonder helm. Van hem is een compositietekening gemaakt. Hij is de langste van de twee daders en vermoedelijk rond de 30 jaar oud. De bestuurder van de scooter is een stuk kleiner en heeft een tenger postuur. Hij droeg een grijze integraalhelm.

De politie is op zoek naar getuigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →