Jongetje met syndroom van Down toch model

© Instagram

Toen een lokaal talentenbureau op zoek was naar een model voor kinderkleertjes, stuurde Megan Nash een tijd geleden foto’s in van haar zoontje Asher. Niet veel later kreeg ze te horen dat het jongetje met het syndroom van Down niet voldeed aan de criteria. Nu, heeft Asher toch zijn eerste modellenwerk achter de rug.

Redactie

Ondanks de professionele foto's van haar vijftien maanden oude zoontje die ze had ingestuurd, kreeg Megan Nash niet het gehoopte antwoord van het talentenbureau. Volgens het bureau voldeed het jongetje niet aan de criteria. Toen Nash meer uitleg vroeg kreeg ze te horen 'dat geen enkel bedrijf een kind met een handicap in de reclamecampagne zou willen'.

Gefrustreerd postte ze de foto’s van haar zoontje op de Facebookpagina ‘Changing the Face of Beauty’. Daarbij schreef Nash een bericht dat vele kledingmerken waarschijnlijk niet beseffen dat foto’s van kinderen met een handicap nooit aanvaard worden voor een casting. 'Maar wij geven niet op! Deze knappe jongen is klaar om te tonen wat #changingthefaceofbeauty is', schreef ze.

Groot succes'Er zijn drie redenen waarom het belangrijk is mensen met een handicap op te nemen in reclamecampagnes', vertelde Nash aan CNN. 'Ten eerste willen mensen met een beperking betrokken worden bij de alledaagse dingen. Ten tweede is aanvaarding zeer belangrijk. Zonder mijn zoon en andere mensen met een handicap te aanvaarden, kunnen ze nooit helemaal opgenomen worden in de maatschappij. De derde reden is respect. Door hen op te nemen in reclamecampagnes, toon je dat deze mensen evenveel waard zijn als ieder ander.'

De foto’s en het verhaal werden opgemerkt door de baas van het kinderkledingmerk OshKosh Kids. Zij boden Asher al snel aan om voor hen in de spotlights te komen schitteren. De eenjarige had er duidelijk plezier in en zijn schattige foto’s zijn alvast een groot succes.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee