Docent bekent schuld en deelt half miljoen kruidnoten uit

© AD

Een kruiwagen én twaalf grote zakken vol met kruidnoten. Daarmee erkende docent Bert Mollema zijn 'schuld' voor het niet nakomen van een afspraak.

Redactie

De docent Nederlands van scholengemeenschap Guido de Brès in Arnhem zou voor een project gepersonaliseerde tijdschriften afdrukken, maar er verstreek een week voordat hij zijn belofte kon inlossen. ,,Een leerling rekende fijntjes voor me uit dat ik 527.400 seconden te laat was. En stelde gelijk voor om dat goed te maken door evenzoveel kruidnoten te regelen voor de klas."Gouden tipMollema houdt zijn leerlingen altijd voor dat een afspraak nagekomen moet worden. En dus moest hij zelf nu ook op de blaren zitten. Hij reageerde maar niet op het verzoek. Onhaalbaar, dacht hij. In een besloten Facebook-groep vroeg hij mededocenten om hulp. Informeer eens bij de Makro, werd hem geadviseerd. Het bleek de gouden tip. De groothandel wilde wel een duit in het zakje doen en zo kon hij vanmiddag ruim 500.000 kruidnoten 'uitdelen'.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee