Flynn junior uit team Trump na tweets 'pizzagate'

© EPA

De zoon van de Amerikaanse generaal Michael Flynn, de beoogd nationaal veiligheidsadviseur van Donald Trump, heeft zijn positie in het overgangsteam van de volgende Amerikaanse president noodgedwongen neergelegd. Michael Flynn junior maakte zichzelf onmogelijk door afgelopen weekend te twitteren over 'pizzagate', een bizarre complottheorie.

AD

De bedenkers van de theorie beweren zonder enig bewijs dat Hillary Clinton en haar campagnemanager John Podesta een pedofielennetwerk runden vanuit een pizzeria in de hoofdstad Washington. Het enige echte aan dat verhaal is de pizzeria: Comet Ping Pong bestaat en heeft veel last van het onzinverhaal. Zo kwam er zondagavond een gewapende man verhaal halen. Hij loste een schot, zonder iemand te raken, en werd snel opgepakt.HulpjeEnkele uren daarna twitterde Flynn junior, die als hulpje van zijn vader deel uitmaakte van het overgangsteam van Trump: ,,Totdat wordt aangetoond dat #pizzagate niet klopt, zal het een verhaal blijven.'' Volgens nieuwszender CBS stapte hij op toen duidelijk was dat team Trump ,,niet van plan was energie of politiek kapitaal te investeren om hem te verdedigen''.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee