Directeur maatschappij van gecrasht vliegtuig aangehouden

© AP

Na een reeks huiszoekingen zijn drie verdachten aangehouden in verband met de vliegtuigramp in Colombia, vorige week. Onder hen de directeur van de luchtvaartmaatschappij.

Het Nieuwsblad

In verband met de vliegramp in Colombia vorige week, waarbij 71 mensen om het leven kwamen, zijn drie medewerkers van vliegtuigmaatschappij LaMia aangehouden omdat ze fouten hebben gemaakt die aan de basis liggen van het drama.

Het bedrijf, dat in slechte papieren zit en gekend staat als slechte betaler, zou te weinig brandstof hebben geleverd voor de fatale vlucht. De verkeersleiding zou bij het vertrek van het toestel al bezwaar tegen de vlucht hebben gemaakt, omdat er iets mis was met het vluchtplan.

Volgens dat vliegplan zou de vlucht naar Medellín 4 uur en 22 minuten duren en dat de actieradius van het vliegtuig overeenkwam met 4 uur en 22 minuten vliegen. Dit mag echter niet overeenkomen, voor het geval er tegenslagen tijdens de vlucht zijn moet er extra brandstof aan boord zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee