'Maandenlang wist ik niet wat er met mij aan de hand was'

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:

Martijn Krabbé weet het zeker: zangtalent Laura van Kaam gaat haar depressie overwinnen. ,,Ze is vrolijk, ongelooflijk sterk en de manier waarop ze haar probleem heeft verwoord, daar spreekt enorm veel kracht uit. Laura knokt zich hier uit", zegt de presentator van The Voice Kids.

Dennis Jansen en Mark den Blanken

Krabbé reageert op de openhartige oerkreet van de jonge zangeres (18) op Facebook. Laura van Kaam, die op dit moment nog niet wil reageren tegen de pers, vertelde over haar zwarte periode in haar leven. ,,Maandenlang wist ik niet wat er met mij aan de hand was. Ik voelde me zo ongelukkig", schreef The Voice Kids-winnares. Drie maanden geleden luidde de diagnose dat ze aan zware depressies lijdt. ,,Dat was onverwacht en schrikken", reageert Martijn Krabbé. Martijn Krabbé - Foto: ANP Kippa,,Sinds dit bericht loop ik erover na te denken en laat het me niet los. Na haar winst hebben we contact gehouden. Soms een berichtje en de keer erop stuurde ze me waar ze een concertje deed. Ik heb nu nog geen contact met haar gehad, vrijwel niemand, maar ze zit natuurlijk ook gewoon op school. Ik weet in ieder geval dat er contact geweest tussen de eindredactie van The Voice en haar ouders." Laura wint de finale van The Voice Kids - Foto: ANP KippaKrabbé ziet geen verband tussen het vroeg bekend worden en de depressie. ,,Ik dacht niet dat dat een extra druk voor haar was, eerder een geschenk om anderen blij te maken met haar muziek, maar laat ik niet voor haar spreken", houdt hij een voorbehoud. Krabbé stelt wel dat depressiviteit een onderschat probleem is.Hartverwarmende reacties,,Het is een precair onderwerp. Mensen die daarmee rondlopen, krijgen vaak te horen: 'ga lekker sporten', 'vroeg naar bed' of 'dat trekt wel weer weg'. Zo wordt dat afgedaan, terwijl het echt een serieus probleem kan zijn. Mogelijk wil ze daar aandacht voor vragen. Een erkenning voor het probleem. Dat ze dat op zo'n manier deelt, is bijzonder moedig. Het ontroert mij. Ik heb daar veel bewondering voor. Maar die power ken ik van haar. Zij knokt zich hier uit." Via haar management laat Laura weten dat ze heel blij is met alle hartverwarmende reacties, maar ook behoorlijk overdonderd. ,,Het was een grote stap voor haar om haar verhaal te delen op deze manier, ze plaatste haar bericht met trillende vingers, zoals ze zelf al schreef."Het management van Marco Borsato, haar coach in The Voice Kids, gaf aan niet te willen reageren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee