Blote jongeren verstoren Kamerdebat

© AD

Een groep SP-jongeren heeft vanmiddag met ontblote bovenlijven geprotesteerd op de publieke tribune in de Tweede Kamer. Voorzitter Khadija Arib moest daardoor het debat stilleggen.

,,Weg met flex!'' riep een achttal jonge mannen en vrouwen met blote buiken. Ze werden weggehaald door aanwezige agenten, waarna het debat weer door kon gaan.Het blijkt te gaan om een actie van SP-jongerenafdeling Rood. ,,De minister heeft veel praatjes over vaste contracten, maar de realiteit is dat jongeren van het ene naar het andere flutcontract gaan. Daar moet echt wat aan gedaan worden'', zegt Merel Stoop van Rood.Het debat vandaag zal daar voor een belangrijk deel over gaan. Gisteren klonk veel kritiek op minister Asscher omdat zijn Wet Werk en Zekerheid nog niet leidt tot een afname van het aantal tijdelijke contracten. Vanmiddag antwoordt hij op die kritiek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee