'Nederlander in Cambodja vast na verspreiden video's marteling kind'

© AD

Een 53-jarige Nederlander is gisteren opgepakt in Cambodja nadat op Facebook video's waren verspreid waarop is te zien hoe een tweejarig naakt jongetje wordt gemarteld met onder meer elektrische schokken. Dat melden lokale media. Ook twee mannen uit Cambodja zouden zijn aangehouden.

AD

De Nederlander is volgens The Cambodia Daily eigenaar van twee cacaoplantages in Bou Sra en Srae Ampom in de oostelijke provincie Mondolkiri en een palmsuikerplantage in Kompong Cham. Het zou volgens de krant gaan om Stefan S. die in Cambodja de naam Ly Heng gebruikte. De twee Cambodjanen (van 28 en 25 jaar) werken voor hem. Het drietal werd aangehouden na een aanklacht van de moeder van het jongetje, die op een van de plantages van de Nederlander werkt. Het misbruik zou volgens een woordvoerder van de politie van Mondolkiri op de plantage hebben plaatsgevonden. Lokale media melden dat politieonderzoek uitwijst dat het jongetje ook is verkracht.Een vierde verdachte, de Vietnamese vriend van de Nederlander, was gevlucht. Hij werd vandaag aangehouden in Ho Chi Minhstad in zijn geboorteland. Jeugdbescherming in Cambodja heeft het kind inmiddels onder haar hoede genomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de aanhouding van de Nederlander nog niet bevestigen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee