De ontvoering van Sherri lijkt verdacht veel op die van haar ex-klasgenootje. Alleen werd zij nooit teruggevonden.

© Het Nieuwsblad

De ontvoering van Sherri Papini in Californië enkele weken geleden had al een mysterie over zich heen. Maar intussen is het er nog mysterieuzer op geworden: een ex-schoolgenote van Sherri verdween in 1998, toen ze op dezelfde weg ging joggen. In tegenstelling tot Sherri werd Tera Smith, het meisje in kwestie, echter nooit teruggevonden.

Het Nieuwsblad

Op 2 november 2016 verdween de 34-jarige Sherri Papini. Ze ging joggen, maar kwam nadien niet meer thuis. Haar echtgenoot sloeg alarm toen Sherri hun kinderen niet was gaan halen in de crèche. Sherri bleek ontvoerd, maar drie weken later werd ze toch weer vrijgelaten. Ze was ernstig geslagen en mishandeld, haar blonde lokken waren afgeknipt. Zo werd ze langs de kant van de weg achtergelaten. Sherri was ontvoerd door twee Spaanssprekende vrouwen, zo vertelde de 34-jarige vrouw nadien.

Maar Sherri kán het dus wel navertellen. Dat ‘geluk’ had Tera Smith niet. Op 22 augustus 1998 verdween ze. Voor een groot deel lijkt haar lot gelijk te lopen met dat van Sherri. Tera ging in de jaren ‘90 naar dezelfde school als Sherri, de Central Valley High School. Sherri Papini zat samen in de klas met Kyra, de zus van Tera.

En daar stopt de gelijkenis niet: net als Sherri was ook Tera blond en had ze blauwe ogen. En ook Tera, toen 16 jaar, verdween terwijl ze aan het joggen was op de Old Oregon Trail. Maar terwijl Sherri drie weken later weer gevonden werd, is Tera nog steeds vermist.

Contact met familie van TeraVolgens de plaatselijke autoriteiten is de plaats waar Sherri op 2 november ontvoerd werd, amper op een paar kilometer van waar Tera vermoedelijk werd meegenomen. De gelijkenissen tussen de twee zaken is zo groot dat Keith Papini, de echtgenoot van Sherri, een paar dagen na de verdwijning van zijn vrouw contact opnam met de familie van Tera om hulp te vragen. “Keith kwam langs de tweede en derde dag nadat Sherri verdwenen was”, zegt de vader van Tera. “We kenden hem niet, tot dit gebeurde, maar we kennen Sherri wel door de vriendschap die ze heeft met onze dochters. Hij kwam ons om raad vragen.” De vader van Tera heeft Keith onder andere aangeraden om de FBI te contacteren. “Want zelf heb ik destijds te veel vertrouwen gesteld in de lokale autoriteiten alleen.”

Toen bleek dat Sherri levend werd teruggevonden, was de familie Smith blij maar tegelijk ook droevig. “Uiteraard waren we zeer blij voor de Papini’s. Maar we moeten toegeven, we hadden ook het gevoel dat het zeer jammer is dat wij niet dezelfde uitkomst hebben gekend.”

Volgens de vader van Tera is zijn dochter intussen dood. Hij gelooft dat een ex-vriend van haar, een meerderjarige getrouwde man, haar vermoord heeft. De politie heeft die link destijds onderzocht, maar de man werd nooit opgepakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee