Ambtenaren ontslagen na seksspelletjes op kerkhof

Print
Ambtenaren ontslagen na seksspelletjes op kerkhof

Afbeelding: La Dernière Heure

De gemeenteraad van Vorst heeft disciplinaire maatregelen getroffen tegen vier gemeentewerkers en een tuinman die ervan werden verdacht zich misdragen te hebben op het kerkhof van de Brusselse gemeente. Drie van hen zijn ontslagen, twee krijgen gedurende drie maanden geen loon. De gemeente Vorst heeft berichtgeving daarover op de website van La Dernière Heure bevestigd.

De vijf zouden barbecues hebben georganiseerd te midden van de graven en “seksuele spelletjes” hebben gespeeld met de lijken. Toen de feiten aan het licht kwamen, startte de gemeente een disciplinaire procedure op.

Op de foto’s zijn de arbeiders onder meer te zien met een schedel in de hand - naar verluidt voor het spelletje ‘schedelwerpen’, in suggestieve poses op een graf en met blikjes bier in de hand. Het schandaal kwam aan het licht na getuigenissen van een collega van de drie.

Gepest
Nadat hij meerdere keren te laat op het werk was gekomen en zich meermaals ziek had gemeld, moest de man afgelopen juni voor het college van burgemeester en wethouders verschijnen. De man verklaarde dat hij elke dag gepest werd door zijn collega’s. “Ik heb eerst geprobeerd om me te integreren in de groep, maar ik wil er echt niets meer mee te maken hebben. Dit kan gewoon niet”, luidde het.

Als bewijs had de man enkele foto’s van de ‘feestjes’ meegenomen. De beelden werden genomen tussen september 2014 en april 2016. Volgens een getuige zouden de drie “elke dag en de hele dag door” bier drinken op het kerkhof. “Het bewijs daarvan zijn de talloze lege blikjes die rondslingeren.” Een andere getuige verklaarde dan weer dat de arbeiders hem “voor 20 euro een momentje alleen met een lijk” aanboden.