K3 mag geen koekjes meer verkopen in Nederland

Print
K3 mag geen koekjes meer verkopen in Nederland

Afbeelding: ANP

In Nederland wordt het gebruik van kinderhelden op de verpakkingen van koekjes, sapjes en andere ongezonde producten stevig aan banden gelegd. Volgens De Telegraaf gaan de levensmiddelenproducenten overstag na aanhoudende maatschappelijke druk.

Op producten die gericht zijn op kinderen jonger dan zeven mogen helemaal geen kinderhelden meer staan. Producten voor kinderen tussen de zeven en dertien jaar mogen alleen afbeeldingen van K3, Samson & Gert of Frozen bevatten als er niet te veel vet, suiker of andere ongezonde ingrediënten in zitten.

De kinderhelden verdwijnen alleen van verpakkingen van ongezonde producten. “Als het om tomaten gaat, gaan we het natuurlijk niet tegenhouden”, zegt de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie. Het verbod zou volgend jaar al ingaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →