Hoofdrol Huub Stapel in liefdesverhaal Pinkpop

© ANP

Acteur Huub Stapel speelt in 2017 de hoofdrol in de nieuwe theatervoorstelling Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal, die wordt uitgevoerd door Toneelgroep Maastricht.

Peter van de Berg

Huub Stapel (62) speelt in de muzikale voorstelling een man die langzaam zijn geheugen kwijtraakt. Zijn jeugdliefde - een rol van Henriëtte Tol waarmee Stapel op dit moment ook te zien is als echtpaar in de speelfilm De Zevende Hemel - zoekt hem nog één keer op. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Pinkpopfestival. Voor Huub Stapel is de rol in het liefdesverhaal de ‘kers op de taart’. „Ik kijk nu al reikhalzend uit naar februari van volgend jaar als we gaan samenwerken. Een cast waar ik graag mee aan de slag ga.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

InlezenDe in Tegelen geboren acteur is alvast begonnen om zich in te lezen in het boek De wereld van Pinkpop over de geschiedenis van het festival. „Twee jaar geleden ben ik voor het laatst op het festival geweest om de show van de Rolling Stones te bekijken. Daarvoor was het wel heel lang geleden. In het jaar dat Fleetwood Mac op het podium stond, 1971?” Stapel verheugt zich op het weerzien. Hij heeft de afgelopen dagen contact gehad met festivaldirecteur Jan Smeets. De baas van Pinkpop is blij dat de acteur de rol geaccepteerd heeft. Eerder werd al bekend dat Henriëtte Tol, Paul Hoes, Suzan Seegers en Michel Sluysmans in het theaterstuk te zien zijn. Rowwen Hèze verzorgt met nieuwe liedjes de livemuziek bij de voorstelling, waarvan de tekst geschreven is door Frans Pollux in samenwerking met Wiel Beijer, journalist van deze krant. Geen barrièresDat hij naast Henriëtte Tol op het podium staat, vindt Stapel een voordeel. „We komen elkaar weer tegen”, grapt hij. „Tussen ons zijn geen barrières. Dat maakt het makkelijker om samen te spelen.” In Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal is Huub Stapel een man die aan Alzheimer lijdt, terwijl hij op dit moment in Intouchables verlamd aan een rolstoel gekluisterd is. „Het is best lastig om iemand met alzheimer te spelen. Een paar jaar geleden heb ik mensen geïnterviewd die in een vroeg stadium van de ziekte zaten. Heel heftig allemaal. Ik moet echter eerst het script lezen om te weten op welke manier ik de rol van deze man precies ga neerzetten.” De voorstelling - met Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, als regisseur - gaat 8 april volgend jaar in theater De Maaspoort in Venlo in première. Daarna volgt tot en met 24 juni een landelijke tournee.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!