'Nederlander in Cambodja verzweeg kindermisbruik'

Stefan S. in Cambodja

Stefan S. in Cambodja© Videostill YouTube

De 53-jarige Nederlander die dinsdag in Cambodja is opgepakt in verband met de marteling en mogelijke verkrachting van een 2-jarige peuter ontkent volgens de politie elke betrokkenheid. Dat meldt The Cambodia Daily. Wel zou hij vandaag voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen om te verantwoorden waarom hij het misbruik niet heeft gemeld.

Kees Grafland

Een politiechef zegt tegen de krant dat de Nederlander Stefan S. tijdens zijn ondervraging heeft aangegeven van niets te weten. De man, eigenaar van verschillende plantages in Cambodja, werd dinsdag opgepakt nadat op Facebook video's waren verspreid waarop is te zien hoe een naakt jongetje wordt gemarteld met onder meer elektrische schokken.De politie ging tot actie over nadat de moeder van het jongetje, werkzaam op een van de plantages van de Nederlander in de provincie Mondolkiri, aangifte had gedaan van het misbruik. Dat zou hebben plaatsgevonden op de plantage van de Nederlander. SchokkenStefan S. en twee Cambodjanen (van 25 en 28 jaar) die voor hem werken werden opgepakt. Een vierde, Vietnamese, verdachte vluchtte maar werd gisteren aangehouden in Ho Chi Minhstad in zijn geboorteland. Het zou gaan om de 25-jarige Nguyen Thanh Dung. Hij zou te zien zijn op de video waarop het jongetje met een taser wordt gemarteld en wordt gezien als hoofdverdachte. De beelden zouden volgens The Cambodia Daily zijn opgenomen met de telefoon van S. en daarna op Facebook zijn gezet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee