Joop Braakhekke (75) overleden

Print
Voormalig tv-kok Joop Braakhekke is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het ging al enige tijd niet goed met Braakhekke, die zowel in Nederland als Duitsland verschillende behandelingen onderging in de hoop de kanker te overwinnen. Begin september werd bekend dat de zeventiger kampte met uitzaaiingen in zijn lever en longen.

De in Amsterdam woonachtige Braakhekke was meer dan 45 jaar samen met zijn vriend Wim Nijkamp. In oktober koos het stel voor geregistreerd partnerschap. Het werd een zakelijke ceremonie. ,,Geen toestanden, want dit doen we puur om het zakelijk goed te regelen voor Wim'', verklaarde de kookgek.Braakhekke hield de slopende ziekte weg van zijn moeder Louise (106). Volgens hem voelde ze wel aan dat er iets was, maar moeder en zoon spraken er niet over. ,,Het gaat gelukkig goed met mijn moeder. Prima zelfs. Ze is er beter aan toe dan ik'', zei hij in oktober tegen het AD.

Lees ook: Joop Braakhekke: Mijn moeder (106) is er beter aan toe dan ik

In 2014 onderging hij al een openhartoperatie en vijf bypasses.

Braakhekke groeide op in Apeldoorn en wilde eigenlijk acteur worden, maar ging later aan de slag gegaan als restaurateur. Sinds 1993 presenteerde hij vijf jaar lang het populaire televisie-kookprogramma Kookgek en schreef de kookboekenreeks met de naam Kookschrift van een Kookgek. In 2014 was hij 25 jaar eigenaar van zijn restaurant Le Garage en zat hij 50 jaar in het vak.Lees ook: Joop Braakhekke: Als ik geen geld had, ging ik dood

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →