De geheime app waarop beroemdheden een date zoeken

© HBVL

Single beroemdheden zul je niet gauw tegenkomen op Tinder en andere bekende datingapps. Zij swipen en liken op Raya, een app voor de rijke en beroemde vrijgezellen die het liefst onder de radar wil blijven.

HBVL

De app is gratis te downloaden en omschrijft zichzelf als een ‘een privaat netwerk voor mensen in de creatieve sector’. Hoewel iedereen de toepassing mobiel kan installeren, kan je die daarom nog niet meteen gebruiken. Je dient je eerst aan te melden op basis van je Instagramgegevens. Als de hele procedure hebt doorlopen, krijg je de melding dat je aanvraag om Raya te gebruiken is ingediend.

Ook uiterlijk speelt een belangrijke rol bij de selectie

ScreeningWat volgt is een interne selectieprocedure en die is volgens lifestylemagazine Nylon heel streng. Er wordt onder meer rekening gehouden met jouw aantal volgers op Instagram. Met minder dan vijfduizend is het naar verluidt heel moeilijk om geselecteerd te worden. Daarnaast is het mooi meegenomen als iemand in je contacten de app al gebruikt en je een job hebt in de 'creatieve sector', zoals actrice, regisseur, model, ontwerper, .... Volgens het blad speelt ook het uiterlijk een belangrijke rol bij de selectie.

Hot shotsAls je wordt uitgekozen, dan betaal je 7,99 dollar lidmaatschap per maand en mag je niets over de app vertellen om de privacy van de sterren die je tegenkomt te garanderen. Een paar medewerkers van Nylon hebben een account op de geheime datingsite en konden het toch niet laten om enkele beroemdheden die ze zagen in de etalage te zetten. Een overzicht: dj Avicii, model Cara Delevingne, actrice Ruby Rose, actrice Sharon Stone, producer Diplo, zanger Joe jonas, modeontwerper Alexander Wang, muzikant Moby, acteur Matthew Perry, acteur John Cusack, muzikant Fred Durst en acteur Elijah Wood.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee